Is anybody here?

duminică, 9 mai 2010

Keep your hair

Stiati ca...
... una dintre cauzele des intalnite ale alopeciei non-genetice este strangerea puternica a parului in coada?
Prin miscarea mecanica de strangere si tragere a firelor de par in spate, radacina firelor de par din zona fruntii si a tamplelor este puternic slabita. In timp aceste miscari frecvente duc la caderea parului din acele zone.
... in medie barbatii si femeile pierd intre 40 si 100 de fire de par pe zi?
... 1/3 din femei au sau vor avea la un moment dat in viata o forma de alopecie? 
Atunci cand caderea parului are cauze non-genetice, doar medicul specialist poate stabili un diagnostic precis si tipul de tratament care trebuie urmat.
Alopecia non-genetica este mult mai des intalnita in randul femeilor decat cea androgenetica. Cauzele care duc la aparitia ei sunt numeroase:
- afectiuni ale glandei tiroide, pituitare si ovariene;
- nasterea unui copil;
- medicamentele pentru slabit;
- alimentatie saraca in elemente nutritive;
- circulatie proasta a sangelui;
- lipsa vitaminelor si proteinelor;
- anorexia si bulimia;
- consumul de droguri si / sau amfetamine;
- stransul des al parului in coada sau coc.
Stresul este un factor asa zis "special" nu doar pentru ca este foarte des intalnit, ci si pentru ca scurteaza drastic ciclul de viata al firului de par, multe fire de par intrand brusc in perioada "telogen", cand mor si cad. La fel se intampla si in cazul oboselii psihice si fizice, in cazul unui accident sau la aflarea unei vesti foarte grave si chiar atunci cand ai o teama excesiva de caderea parului insasi.

Majoritatea tratamentelor impotriva caderii parului au acelasi ingredient de baza: Minoxidil. Initial, acest ingredient a fost folosit in tratamentele pentru caderea parului la barbati, insa s-a dovedit ca da rezultate si in randul femeilor, ajutand la intarirea si alungirea foliculului de par.
La testele clinice, s-a dovedit ca Minoxidilul stimuleaza cresterea unor noi fire de par, in cazul a 50% din femeile care au participat la teste. Minoxidilul se gaseste in doua concentratii: solutie cu concentratie de 2% pentru femei si solutie cu concentratie de 5%, pentru barbati.
Multi medici dermatologi prescriu formule adaptate, bazate pe doua sau mai multe ingrediente importante, la care adauga substante de baza pentru cresterea parului:zinc si biotina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu