Is anybody here?

vineri, 7 mai 2010

Cafea sau...?

Crede-ne, desi mirosul de cafea este frumos, desi caffeteria care tocmai s-a deschis este minunata, desi ai nevoie mereu de cate un imbold, pentru a te misca, desi tu si prietenele tale ati descoperit cea mai recreativa activitate din lume (barfa la o cafea), exista modalitati mai sanatoase, mai bune si mai ieftine pentru a trece cu bine peste o zi aglomerata, ca fiecare zi din viata ta!!!
Aceasta iti creste pulsul si tensiunea si poate conduce la palpitatii. Apoi, are o actiune diuretica puternica, deshidratandu-te in mod constant, iar deshidratarea conduce la senzatia de lipsa de energie pe care o resimti mereu, si care crezi ca se trateaza cu cafea… Apoi, nu trebuie sa uiti dependenta pe care cofeina o confera. Daca azi iti ajunge o ceasca, pentru a te pune in priza, maine probabil ca vei avea nevoie de doua, si tot asa… Iar daca vrei sa renunti, ei bine, pregateste-te pentru o saptamana cu dureri de cap si ameteli, caci asta te asteapta!
Pierdut, in aceasta lume nebuna, pare sa fie simtul armoniei, si anume a modalitatilor in care poti sa iti castigi energia, din surse mai naturale si mai sanatoase: somn, alimentatie, sport si… chiar aer curat!
1. Somnul, cel mai bun secret
Du-te seara in pat, cu scopul de a avea un somn bun, si vei remarca cat de proaspata te vei scula dimineata! Pana la urma, acesta este scopul somnului: de a permite corpului sa se odihnesca si sa se re-energizeze, lucru imposibil de realizat, in prezenta cofeinei, care perturba tiparele normale de somn.
2. Incepe-ti ziua cu sport
Dupa trezire, incepe-ti ziua cu cateva exercitii, cea mai buna modalitate de a da un imbold atat creierului, cat si corpului. Cu sangele oxigenat, te vei simti gata de a rezolva orice problema ar apare.
3. Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei
Alege apoi un mic dejun potrivit, si anume unul care sa includa carbohidrati complecsi (precum fulgii de cereale integrale), pe care corpul ii metabolizeaza usor in energie. Pe parcursul zilei, continua sa te alimente zi bine, cu mese echilibrate. Pana la urma, corpul are nevoie de calorii, oricine incearca sa functioneze numai ca urmare a cafelei, se va trezi cu rezervoarele goale!
4. Nu uita sa te oxigenezi
Pe parcursul zilei, nu uita sa faci si niste exercitii de respiratie. Inhaleaza usor pe nas, umple-ti plamanii cu aer si dilata abdomenul. Apoi, da afara dioxidul de carbon, tot pe nas, cu mai mare viteza.
5. Alte cateva secrete
Ca si stretchingul! Si muzica vesela! Si expunerea la soare (cu crema de protectie). Si chiar si un somn ocazional, atunci cand timpul o permite, macar in week-end!
E adevarat, ca surse de energie, toate acestea nu par nici pe departe atat de sexy, comparativ cu un cappuccino cu frisca. Dar te vor ajuta mult mai mult, si pe termen lung!